Friptura de Porc înnăbușită în Vin -Rețeta video

Ingrediente pentru friptură de porc înnăbușită în Vin:

  • Aprox 500-600g carne de porc, tăiată bucăți potrivite de cca. 2cm grosime. Orice carne de porc, fie pulpa, spată, cotlet sau piept
  • Un pahar de Vin alb sec, de calitate bună. Aici nu vă dau cantitate. Dar recomand să nu vă zgârciți. Puneți un pahar generos.
  • O lingură sănătoasă de Unt gras SAU untură
  • Supă bază de legume sau pui pentru a completa lichidul scăzut, ori apa simplă

Condimente: Rozmarin proaspăt, usturoi, ceapă granulată, pastă de roșii pt culoare și dulceață, sare, piper

Garnitură recomandată: mămăligă simplă, piure de cartofi, orez simplu sau de ce nu, o pâine proaspătă și crocantă?

O mică precizare:

Insist pe pastă de roșii pentru că oferă acea dulceață și savoare unui sos scăzut, cum nu am simțit la nici un suc de roșii. Passata sau bulionul mi se par prea apoase. Sub formă de pastă in schimb, roșiile și-au eliminat excesul de lichid, lăsând în urmă doar aromele lor dulci, concentrate în cea mai pură formă a lor.

Mod de preparare Friptură de porc în vin alb:

Într-o tigaie rece pe foc mediu, începem să topim untul sau untura. După ce s-a topit, începem să adăugăm bucățile de carne, cu grijă să nu supra-aglomeram tigaia. Ne dorim că acele bucăți suculente de carne să prindă culoare, nu să se sufoce.

Rumenim puțin carnea pe toate părțile în untură. Le scoatem și adăugăm ceapa tocată, călim și pe aceasta un minut. Stingem totul cu vin alb și adăugăm crenguțele de rozmarin.

Adăugăm înapoi carnea și asezonăm cu condimentele enumerate mai sus.

Punem capacul și lăsăm să scadă puțin. După care mai completăm cu apă atunci când este nevoie, până se frăgezește carnea. La mine a durat cca. 30-40 de minute. Nu vă mai spun de aromele care au invadat toată bucătăria! Știu că poate fi dificil să găsiți crenguțe de rozmarin proaspete, dar vă promit că merită.

Sper din suflet să încercați și voi! Vă urez poftă bună!

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[instagram-feed]