Dulceața de ardei iute

WhatsApp Image 2023-08-24 at 16.34.24.jpg985

Dulceața de ardei iute poate fi folosită pentru a adăuga o notă iute și aromată preparatelor. Asigurați-vă că utilizați mănuși atunci când manipulați ardeii iuți și evitați contactul cu ochii sau alte zone sensibile ale corpului, deoarece substanțele iuți pot cauza iritații.

Ingrediente pentru Dulceața de ardei iute:

– 500 g ardei iuți (puteți folosi o combinație de ardei iuți, cum ar fi ardei iuți roșii sau habanero, în funcție de cât de iute doriți să fie dulceața)

– 500 g ardei Kapia (sau ardei grași roșii sau galbeni)

– 800 g zahăr cristalizat

– Sucul de la o lămâie

– o linguriță de sare

FB_IMG_1645568516870

Preparare Dulceața de ardei iute:

1. Spălați și curățați ardeii. Tăiați-le în două și scoateți semințele și membranele interne, deoarece acestea conțin cea mai mare parte a căldurii iuțe. Dacă doriți o dulceață foarte iute, puteți lăsa câteva semințe sau chiar puteți folosi varietăți mai iuțe de ardei. Eu am folosit ardei speciali pentru dulceață.

2. Tăiați ardeii în bucăți mici, pentru a ușura procesul de gătire și pentru a obține o consistență mai fină în dulceață. Puteți utiliza un robot de bucătărie.

3. Într-o oală mare, adăugați ardeii tăiați, zahărul, sarea și sucul de lămâie.

4. Amestecați bine ingredientele în oală și lăsați-le să stea timp de aproximativ 30 de minute, astfel încât zahărul să înceapă să se dizolve și să se elibereze puțină umiditate din ardei.

5. După ce s-a format un pic de sirop în oală, încălziți amestecul la foc mediu. Apoi, reduceți căldura la foc mic spre mediu și lăsați dulceața să fiarbă încet, amestecând din când în când pentru a preveni arderea. Continuați să gătiți până când ardeii devin moi și compoziția se îngroașă. Dacă aveți termometru, dulceața trebuie să ajungă la 105 grade celsius. Dacă nu aveți termometru special, puteți face testul cu picătura pe o farfurioară.

WhatsApp Image 2023-08-24 at 16.34.24.jpg225

6. Când dulceața a atins consistența dorită (ar trebui să fie destul de densă, dar totuși să curgă ușor), îndepărtați oala de pe foc.

7. Turnați dulceața fierbinte în borcane curate și uscate. Asigurați-vă că borcanele sunt umplute până aproape de margine.

8. Închideți borcanele cu capace etanșe și așezați-le cu partea capacei în jos, pentru a crea un vid și a ajuta la păstrarea dulceții.

FB_IMG_1645568519969

9. Lăsați borcanele să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a le depozita într-un loc întunecat și răcoros.

Dulceața de ardei iute  este super gustoasă și versatilă. Merge de minune cu preparate din carne sau chiar folosită ca ingredient în preparate chinezești.

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[instagram-feed]