Pelerin Rosé: Eleganță într-o Sticlă de Vin

Ediția cu numărul 54 al evenimentului Brânzeturi cum se… cuVin ne găsește reuniți la C House Milano din Craiova. La această ediție am avut plăcerea să ne reîntâlnim cu vestita cramă, numită Domeniul Drăgași. Acest eveniment, precum și toate celelalte, a fost organizată de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro.

376731605_10160357238389442_5825280338882790222_n

Despre echipa celor de la C House Milano din Craiova v-am povestit în mai toate articolele anterioare. Nu am decât cuvinte de laudă despre ei. Mâncarea a fost excelentă, ca deobicei. Pot spune, că este singurul loc din Craiova unde aș comanda același preparat mereu, și nu m-aș sătura. În același timp, mă tentează absolut tot ce au în meniu.

Să revenim la degustare. Despre cramă ne-a vorbit Alina Busu, directorul comercial al Domeniului Drăgași.

Explorând Eleganța și Istoria Domeniului Drăgași

Domeniul Drăgași este o comoară ascunsă în inima României, renumită pentru peisajele sale pitorești și pentru o istorie bogată ce se întinde pe mai multe secole. Acest loc magic este situat în județul Gorj, în sud-vestul țării, și oferă vizitatorilor o experiență de neuitat, fie că sunt pasionați de natură, istorie sau vinuri de calitate.

O privire asupra Istoriei

Domeniul Drăgași are o istorie ce se întinde pe parcursul a peste două secole. În secolul al XVIII-lea, el a fost creat ca o reședință pentru familia nobilă Bibescu, una dintre cele mai influente familii ale vremii. Grădinile sale luxuriante și arhitectura impresionantă au fost martorii multor evenimente importante din istoria României.

Secretul vinurilor de calitate de la Domeniul Drăgași începe cu vița-de-vie bine îngrijită. Clima favorabilă, solul fertile și îndemânarea viticultorilor locali se combină pentru a produce struguri de cea mai bună calitate. Acest ingredient esențial asigură baza pentru vinurile premiate care ies din crama acestui domeniu.

Varietatea Vinurilor

Crama de la Domeniul Drăgași oferă o gamă variată de vinuri, adaptate gusturilor și preferințelor fiecărui iubitor de vin. De la vinuri albe seci și aromate, la vinuri roșii robuste și vinuri dulci, veți găsi cu siguranță ceva care vă va încânta papilele gustative. Vinurile produse aici sunt rezultatul atenției minuțioase acordate fiecărui proces de producție și respectă tradițiile viticole de secole ale acestei regiuni.

Tehnologie Modernă și Tradiție

Crama de la Domeniul Drăgași se mândrește cu o combinare unică de tehnologie modernă și respect pentru tradiția vinicolă. Aici, se folosesc cele mai recente tehnici de vinificație pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, dar se păstrează în același timp metodele tradiționale care au fost transmise de-a lungul generațiilor. Astfel, se asigură că fiecare sticlă de vin reflectă autenticitatea și eleganța acestei crame.

Ce am degustat noi:

Așa cum ne-am obișnuit, prietenii noștri de la Delaco au fost alături de noi cu brânzeturile potrivite pentru orice ocazie.

Vinurile și brânzeturile asociate au fost:

  • Pelerin Cuvée Blanc ( Sauvignon Blanc + Pinot Gris) + Aperifrais Ile de France
381031678_10160357236959442_7433173025316479639_n
  • Pelerin Sublim Fumé (Sauvignon Blanc) + Camembert Ile de France    
381016739_10160357237044442_5586854337400517762_n
Pelerin Rosé + Emmentaler Delaco
381015755_10160357237004442_252516167017711340_n
Pelerin Ramato (Pinot Gris) + British Cheddar Delaco D’Exceptie
381038565_10160357238174442_1294374399358163624_n
Arhon Cabernet Franc 2017 + Grana Padano Delaco D’Exceptie.
374567318_10160357238219442_1650862135992314267_n

Deoarece a fost o zi destul de obositoare și haotică, aveam poftă de un vin simplu. Un Rosé ușor, fără asocieri complicate. Prin urmare, câștigătorul pentru mine la această degustare a fost Pelerin Rosé. Mare păcat, în opinia mea, că nu l-a votat mai multă lume. A trecut ca un vin sub-apreciat. Însă dacă aveți poftă de un vin cu care să vă puteți relaxa instant, fără să vă bateți capul cu aromele, Pelerin Rosé este vinul potrivit. De ce spun că este un vin simplu? Pentru că nu trebuie să stai să îl analizezi. Este un vin sec, ce îmbină foarte ușor arome de subtile de fructe de pădure și note florale. Este aproape ca un parfum ușor de primăvară.

Pelerin Rosé: Eleganță într-o Sticlă de Vin

Pelerin Rosé este una dintre bijuteriile coroanei de vinuri produse la Domeniul Drăgași. Acest vin rosé este un exemplu strălucitor al artizanatului vinicol și al atenției minuțioase acordate fiecărui detaliu în procesul de producție. Aici sunt câteva informații esențiale despre acest vin fascinant:

Originea Pelerin Rosé

Pelerin Rosé este produs din struguri selectați cu grijă, crescuți pe dealurile însorite ale Domeniului Drăgași. Această zonă beneficiază de o climă favorabilă și de soluri fertile, care conferă strugurilor o calitate superioară. Varietățile de struguri utilizate pentru Pelerin Rosé au fost Merlot și Cabernet Franc, atent alese pentru a asigura o aromă și o textură perfect echilibrate.

Producția Cu Metode Tradiționale și Moderne

Pentru a obține Pelerin Rosé, Domeniul Drăgași utilizează o combinație de metode tradiționale și moderne. Strugurii sunt culeși manual pentru a se asigura selecția atentă a boabelor de cea mai bună calitate. Procesul de fermentare și maturare se desfășoară în condiții controlate pentru a păstra aromele și caracteristicile naturale ale strugurilor. Rezultatul este un vin delicat și rafinat, cu arome proaspete și note subtile.

Caracteristicile Vinului Pelerin Rosé

Pelerin Rosé impresionează cu o culoare roz pal strălucitoare și un buchet aromatic complex. Aromele de fructe de pădure, cum ar fi căpșuni și zmeură, se împletesc cu nuanțe subtile de flori proaspete. Gustul este proaspăt și echilibrat, cu o aciditate plăcută, perfectă pentru a însoți o varietate de preparate culinare sau pentru a fi savurat ca atare.

Vinul Pelerin Rosé este alegerea ideală pentru momentele speciale sau pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită. Este un companion perfect pentru aperitive, fructe de mare, salate și preparate cu carne albă. Cu notele sale proaspete și gustul plăcut, Pelerin Rosé este un vin potrivit pentru a fi savurat alături de prieteni și familie.

Pelerin Rosé de la Domeniul Drăgași reprezintă o expresie autentică a terroir-ului și a meșteșugului vinicol din această regiune frumoasă a României. Cu aromele sale delicate și gustul echilibrat, acest vin va aduce o notă de eleganță oricărei ocazii. Dacă sunteți un iubitor de vinuri, nu ratați ocazia de a descoperi Pelerin Rosé și de a vă bucura de o experiență vinicolă de neuitat.

Brânza Emmentaller de la Delaco: Tradiție și Calitate

Brânza Emmentaller de la firma Delaco este o alegere perfectă pentru cei care apreciază gustul bogat și textura cremoasă a brânzei elvețiene tradiționale. Delaco, o marcă de încredere în lumea produselor lactate, aduce la viață această brânză delicioasă, respectând cele mai înalte standarde de calitate și tradiție.

Originea și Producția Brânzei Emmentaller

Brânza Emmentaller este numită după regiunea Emmental din Elveția, unde a fost creată pentru prima dată. Delaco a adus această tradiție în România, producând o brânză Emmentaller autentică, cu un gust unic. Această brânză se realizează din lapte proaspăt și se maturizează cu grijă pentru a dezvolta aromele sale caracteristice. Cu gauri caracteristice și o textură uniformă, Emmentaller de la Delaco oferă o experiență gustativă autentică.

Pelerin Rosé și Delaco Emmentaller

Partenerul acestui Rosé superb, a fost Emmentaller de la Delaco. Trebuie să recunosc, a fost asociere foarte.. Contradictorie. Emmentaller fiind o brânză cu arome destul de impunătoare. Aromele de nucă și gustul ușor dulceag au ieșit destul de mult în evidență, la această împerechere.

Emmentaller – Impunător

Pelerin Rosé – Necomplicat

Asocierea: Contradictorie

La final, am avut norocul să plec acasă cu asocierea vin-brânză despre care v-am vorbit.

381032329_10160357250654442_1541586223252784162_n

Până data viitoare, vă urez un început de toamnă liniștit și dacă vreodată aveți poftă de vinuri destinate unei seri de răsfăț, apelați cu încredere la Domeniile Drăgași!

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[instagram-feed]